tisdag, november 15, 2011

Höstväder i svenskarnas fotspår

 Haleigh och jag var iväg till Wertheim förra helgen för att vara lite turistiga och kolla in snygga höstfärger. Som vanligt när de gäller de här trakterna så vandra vi upp till nått borg som slagits sönder av svenska för några hundra år sedan. Detta är den tredje borgen jag var till i tysklan som svenska har varit in och förstört..

Stulet direkt från Wikipedia:
Wertheim är en stad i norra delstaten Baden-Württemberg i Tyskland, vid floden Taubers förening med Main. Folkmängden uppgår till cirka 24 000 invånare. I staden finns ruinerna av slottet Wertheim, grevarna av Wertheims forna stamborg, som 1631 intogs av svenskarna under Gustav II Adolf.


 Här stod antagligen Gustav och filosoferade precis innan de fortsatte mot Wurzburg..
 Finns faktiskt riktigt många små byar runt i kring här på lagomt cykelavstånd så i vår ska det planeras in en massa fika-turer!
 Perfekt lunch, tyskar har nån förkärlet till att äta efterrättsliknande mat till lunch, åt tex apfelstrudel till luch igår, nått som mest kan liknas med äppelpaj med vaniljsås =D
 Hittade även lite fina höstfärger..
 Dock ser det oftast ut så här ute då det är dimman varenda morgon.. Lite mysigt så länge man har en massa varma kläder på sig så man kan njuta av kylan på riktigt!

Inga kommentarer: