tisdag, mars 27, 2007

Ya man...

Var hemma hem igen efter en soft vecka i landet där alla vill att man ska röka på.. lite mysko de hela för de e tydligen olagligt för turister å göra de men infördingarna rökte på hej vilt de! de som gick efter stranden för å sälja saker gick med en joint i mungipan mest hela tiden.. å tror de var ca 10 pers om dagen som frågade om jag ville ha nått å röka.. Rätt skoj folk iaf, helt nöjda hela tiden och så hade de en sjukt skoj dialekt av engelska.. låter precis som de gör i alla filmer =D å lyssnar på reggae hela tiden!
Hade lite oflyt på resan som tex att när vi skulle in i landet så vandra Haleigh förbi tullen helt lätt men när jag skulle in så sa de bara "you need a visa to enter the country.."
och sen blev de tysta... trodde jag skulle sjunka genom golvet men gjorde iaf inte de så de kunde berätta att ja bara behövde betala $100
och sen vänta i ca 1-2 timmar för att få de.. så vi fick sitta i nå litet rum med en norsk snubbe, australiensare och en karl från malaysia och vänta en stund.. Haleigh blev iaf helt nervös för vårt bagage =D
Hotellet vi bodde på var å rätt kasst.. helt lyhört men annars var de ok.. och vi spederade inte så mycke tid där iaf.. bara några kvällar då Haleigh blev kass av maten.. vilket slutade med att hon levde de två sista dagarna på chips å salsa..
Men annars var de flott, var till ricks cafe tre gånger, sjukt tufft ställe med klippor nånstans mellan 10 och 15 meter höga som man kunde hoppa från.. så var vattnet helt grönt! jag påväg upp på bilden nedan..:
Blev även lite snorkling, var ut två gånger å de var riktigt skoj! en massa tuffa fiskar och en blåsfisk eller vad de nu heter, en sån som blir en rund boll om man skrämmer den, dock gick de inte å skämma denna för den simma iväg så fort jag kom nära... men fick den på bild iaf, kan ju försöka se den..:Annat drygt som hände var att bilen var helt tvärdöd när vi skulle åka från dallas i lördags natt.. batteriet var helt tomt så vi fick leta upp nån parkeringsvakt som lånade oss en grej så vi kunde fixa de hela å starta bilen..
Blev även två svängar till ikea där det inhandlades en massa viktiga saker så som knäckebröd, kalles randiga, ekströms blåbärs soppa, flädersaft, choklad och chips.. tufft att de har de svenska namnen på alla grejer! så man fick iaf vara hemma en liten stund där med köttbullar osv =D
Slutsaten ligger nog ändå i att thailand var bättre.. lite skitigt på jamaica..
Nu ska jag iaf ta å klura ut hur jag ska göra med visa för sommaren.. verkar vara rätt krångligt å få tag på ett om man säger så! men ska nog ordna sig.. i värsta fall blir jag hemma två månader mer bara..

för å se alla bilderna från resan spana in:
2007-03-20 Under water

och
2007-03-17 Jamaica and IKEA

Inga kommentarer: