måndag, oktober 03, 2011

Vinterns resa bokad!

Lagom till min födelsedag blir det en vecka finåkning nere i franska alperna i vinter! Precis bokat in en vecka med UCPA så kommer bli mängder med skoj.

Ska testa en ny grej denna gång också mer inriktad på offpist med lite mer vandrande och om det behövs stighudar osv.

Direkt saxat från UCPAs hemsida, bara hoppas lite klättring räknas in som alpin erfarenhet...:

Nivå – Expert Din erfarenhet gör att du kan läsa av terräng och anpassa din teknik till alla situationer: branta backar, pucklar, olika typer av snö, off pist etc. Du klarar carvingsvängar och stora svängar i vilken terräng som helst.
Alpin erfarenhet – 2 Du har någon erfarenhet av ski randonnée eller är en mycket duktig skidåkare med erfarenhet av alpina sommaraktiviteter. Du kan hantera arva/tranceiver, stighudar, stegjärn, sond och spad. Du känner till reglerna för offpist åkning. Du har kondition för dagslånga turer och vet hur man förbereder sig med packning, kost och rytm etc.
Kursupplägg
På söndag kvällen ges en presentation om veckans program och dess upplägg. Med tanke på deltagarnas tekniska nivå och väderförhållanden är det enbart kursansvarig på UCPA som kan fatta nödvändiga beslut. Säkerhet är alltid i fokus och därför kommer ni under första dagen gå igenom utrustningen och harmonisera gruppens nivå. Med minibuss tar ni er till orörda områden med nya utmaningar varje dag. Veckans program bjuder på skogsåkning, branta korridorer och inte minst oförglömlig off piståkning i La Grave med maximal fallhöjd på ca 2300meter.
La Grave har det som vi oftast letar efter; tuff åkning, hårda fysiska prestationer, läckra naturupplevelser och framför allt puder så att det räcker och blir över.
Montegenèvre ligger mellan Frankrike och Italien och den offpist som finns ligger relativt orörd och blir orörd länge. Skidområdet är lite som en gömd pärla.
Puy Saint Vincent är platsen om man vill spåra i naturen. Nästan inga skidåkare här och systemet är upplagt så att du ser off pisten.
Gruppstorlek 1 bergsguide om 8 deltagare 

För att göra det hela lite bättre anordnar jobbet också en skidhelg nere i Schweiz, samma ställe som Haleigh var ner til för några veckor sen så lär lägga in den resan i kalendern.. Nu blir nästa steg att hitta nya skidor för denna säsong! 
'
Rossignol Experience 88 ser ut som ett hett alternativ just nu.



Inga kommentarer: