söndag, augusti 22, 2010

Lerfest i the Smoky Mountains RR

Tog en resa i mina ingifta geners historia då jag besökte Cherokeernas hemland, The Smoky Mountains! Desvärre hittade vi inga indianskatter eller pilspetsar men en sak vi hittade var sagolikt bra cykling och slick rock!

För att starta från början så blev jag och Randy inbjudna av 4 andra att följa med dem upp i bergen på lite riktigt cykling. Första delen av turen var helt ok då det var monligt och ca 25 grader ute, men de började rätt snabbt dugga vilket sen snabbt utvecklade sig till riktigt regn.
En förvånande sak, kom upp på en landningsbana för flygplan mitt i ingenstans, som byggt för en knarkodling.. Detta var ca 30 min från start och fram tills här hade vi kört en ca 4 km lång riktigt flowig stig för att sen trampa grusväg och plocka höjdmeter. Från flygfältet körde vi ytterligare en riktigt flowig stig med bankade kurvor och en massa småhopp för att sen hamna vid denna:
Randy gav sig på ett försök att cykla över denna lilla bäck, gick inte helt som planerat och kan vara snällt att nämna att botten bestod av snorhal stenhäll.. Så vi andra gick lugnt och sansat över..

Sen bar de av uppåt igen men ingen grusväg här, leden bestod till 50 % av stenhäll vilket var förvånandsvärt skoj! Tog oss upp på ytterligare en topp som troligen haft riktigt fin utsikt om de inte var för dimman som låg runt oss. Dock gav dimman lite robin hood känsla över det hela och jag har nu sett på nära håll varför de kallar detta för The Smoky Mountains.
Mer stenhäll.. Dock gick de fortfarande uppför..
Det var tre leder som möttes på toppen, vi kom upp den ena, sen körde vi en ner och klättra upp den tredje för att sedan ta den första ner igen, gav ca 10 km cykling varav minst 50 % var stenhäll.. tydligen ska Dupont vara en local kändis för sån här cykling.
Bilden ovan är på väg upp till toppen för andra gången.

Efter vi lekt klart med stenhällar och stora nedförsbackar bar det av till lite lägre höjder och in i dimman. Mycke snabbare leder här nere där vi låg på rätt bra bitvis.
Fler bäckar/floder, tur nog så var vi redan helt genomblöta från regn så det gjorde inte nån direkt skillnad att vada igenom en ny en..
Körde med spolarvätska i flaskorna för att kunna hålla allt rent under turen, var en enda stor lerfest bitvis.. Dock riktigt skoj att få köra lite annorlunda cykling mot vad vi vanligen kör, dessa leder var bara bitvis byggda för cykel. De flesta lederna är vandringsleder så vi fick cykla nedför trappor och andra konstigheter.
Blev till slut ett rätt ordentlig tur med mycke klättring och precis lika mycke roliga utförslöpor. Perfekt och ha allt sparap på gps:en nu så vi kan åka tillbaka själv och använda den för guidning! Totalt blev det 45 km med ca 1 km klättring.

7 kommentarer:

Fahle sa...

Bra rapport!! Men spolarvätska?

Hans sa...

Är Gatorade, men hade behövt nått att tvätta ögonen med. Fick en massa lera och grus i dem.. drygt med linser då

Fahle sa...

Snabba glasögon, skitsnyggt :)

Hans sa...

glasögon funkar inte helt bra i regn och hög luftfuktighet.. immar igen och har sig..

Johan sa...

Såg ut att finnas en del trevlig vandring där. Finns det några lämningar av indianerna?

Fahle sa...

Vad är det här för fasoner? http://picasaweb.google.com/hanek082/20100821DupontRide?feat=flashalbum#5508736532253199442

Hans sa...

var tvungen att klättra upp för att köra det igen.. är fortfarande inte helt säker då de börjr gå nedför med dropp här å där på ca 30-50 cm.. känns som man ska dyka över styret titt som tätt så körde ett extra träningsvarv när vi väntade på de andra..