lördag, augusti 07, 2010

Assault on Morrow Mountain


Var ut och körde en stor grupptur idag, tror vi var ca 100 cyklister som startade vilket är ca 80 personer fler än jag någonsin cyklat med tidigare =D Skoj var det iaf och vi hade ett helt ok tempo där vi höll strax över 35 km/h de första 50 km och sen klättrade Morrow mountain vilket sabbade vår snitt lite. Blev till slut 33.4 km/h för alla 104 km och då var vi bara 3 stycken på slutet så fick dra en hel del. Skoj var det iaf och jag lyckades komma upp som tvåa till toppen på berget och först tillbaka =D
Min standardplacering i klungan, bland top 15 då vi hela tiden tappade folk och hade vart jobbigt att kämpa tillbaka själv..
Bra draghjälp då det är lite lättare att fokusera på kvinliga bakdelar jämnfört med manliga =D
Tydligen nå sponsrade cyklister men de imponerade inte så mycket, var riktigt snabba överallt förutom uppför. Är van att man trampar på lite i nedförsbackarna och sen håller farten genom hela uppförsbacken då det är "rolling hills", de körde som vanligt nedför och sen lät de backen äta upp all fart innan de började trampa på hårt..
Trevligaste stället på turen, högst upp på toppen efter den enda vilopausen med gatorade och energi-gel.. Sjukt rolig väg ner från berget och skönt med lite fartvind efter att ha slitigt uppför.. Riktigt skoj var det iaf och kommer nog vara med på nästa tur i september också.

Dagens andra aktivitet gick även den i cyklingens tecken då de haft 5 crit races runt om i north carolina under denna vecka. Dagens gick bara 30 min från lägenheten så jag och haleigh for dit i hopp om att åtminstonde få sen en krash. De krashade också en gång med på fel ställe på banan så vi missade det hela. Bra publiksport då de kör en 800 meter lång bana i 60 minuter.
Trevlig pace car hade de iaf...
Snävaste kurvan, en 90-graders sväng i slutet av målrakan..Och de hela avgjordes med en spurtstrid, men de var spännande då en kille låg ca 8-12 sekunder framför klungan under de 4 sista varven och blev inhämtade med kanske 150 meter kvar bara..

Kvällen bjuder på pizza och öl, samma sak som igår då jag och Haleigh lyckades hitta charlotts bästa pizzeria =D Dock blir de inte samma pizzeria idag men ska nog funka iaf, har ju 3000+ kalorier att äta ikapp!

1 kommentar:

Johan sa...

Låter som härlig träning! Du ska inte bli cykelproffs? JAg tänkte du är ju inte så gammal än...